Anmälningsvillkor

Dessa anmälningsvillkor gäller från och med 2015-04-15.

Generella anmälningsvillkor

Kursanmälan görs senast 14 dagar innan respektive kurs’ startdatum.

Bekräftelse

 Innan aktiviteten startar får du en skriftlig kallelse med lokal- och tidsangivelse.  Kurskallelsen är också fakturan för deltagaravgiften.

Ångerrätt

Enligt svensk lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) har du 14 dagars ångerrätt från det att vi bekräftat din anmälan. Det betyder att du utan att ange skäl eller att bli debiterad avgifter har rätt att ångra din anmälan. För att använda din ångerrätt kontaktar du oss senast 14 dagar före planerad kursstart.  I det fall du redan betalt din deltagaravgift kommer vi att återbetala den till dig inom 30 dagar från det att du använt din ångerrätt.

Förverkad ångerrätt

– Avgifter om du återtar din anmälan eller avbryter deltagandet:

– Vid utebliven avbokning debiteras full kursavgift.

– Före starten:

– Avbokar du senast 7 dagar före start debiteras en avgift på 10 % av deltagaravgiften, dock lägst 100 kr.

– Vid senare avbokning än 7 dagar före start debiteras du halva deltagaravgiften.

Om kursen har börjat:

– Om du avbryter en påbörjad kurs tar vi ut full kursavgift.

– Avanmäler du dig eller avbryter kursen p g a sjukdom eller avflyttning från orten, återbetalas del av kursavgiften mot läkarintyg. (Avdrag för studiematerial.) – Inom 30 dagar från det att du avanmält eller avbrutit ditt deltagande enligt ovan ska vi återbetala redan inbetald deltagaravgift till dig.

Inställd eller ändrad start

Om vi ställer in en aktivitet har du rätt att återfå hela deltagaravgiften. Om starten skjuts upp mer än en vecka eller om tiden för aktiviteten ändras har du rätt att utan att ange orsak avanmäla dig och återfå hela deltagaravgiften. Eventuellt inbetald deltagaravgift återbetalas till dig inom 30 dagar.

Betalning och kostnader

Deltagaravgiften framgår av informationen som lämnas i samband med anmälan. Ytterligare kostnader kan förekomma för till exempel litteratur och material. Detta framgår av informationen som lämnats i samband med anmälan. Av informationen ska framgå hur stora dessa avgifter är.
 Vid betalning efter förfallodagen debiteras ränta enligt räntelagen.

Kursintyg /utbildningsbevis

Normalt erhålls inga utbildningsbevis efter fullföljda kurser (som motsvarar minst 75 % deltagande i kursen i fråga) efter avslutad kurs av vår frivilliga förening.  Men mot en uttryckligt personlig förfrågan och för en administrationsavgift450:-kr kan studieintyg ställas iordning och sändas endast digitalt och endast till den person, som frågar om en sådan bekräftelse om fullgången kurs.

Så behandlar vi dina personuppgifter

De personuppgifter du lämnar till oss vid anmälan till en aktivitet behandlas i enlighet med personuppgiftslagen (PuL). Du har rätt att en gång per år efter skriftlig, undertecknad begäran ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig, och du har rätt att begära att felaktiga uppgifter korrigeras eller tas bort.

Minderåriga

Målsman godkänner anmälan och står som betalningsmottagare för deltagaravgiften.

Övriga upplysningar

En studietimme är 45 minuter om ingenting annat anges.

2 reaktioner på ”Anmälningsvillkor

  1. Önskar anmäla mig till måleri, måndagskursen, dagtid, för Peter Hefner.

  2. Tack! Vi har just sänt mail till dig… Bästa hälsningar, L.K.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s