Kommentarer från Deltagare

”På Lindholmens Konstskola råder en positiv och trivsam atmosfär. Peter Hefner lämnar inspirerande och initierad information och analys av konstnärsskap från då- och nutid och från världens alla hörn. Han associerar till filosofi, naturvetenskap, musik mm och ger bedömning och råd angående det egna målandet. Arbetet är fritt och alla stilar respekteras. Jag har följt Peters handledning under femton år!”
/ Christina Gunterberg, 4 apr. 2022

**************

”Jag har gått på Lindholmens Konstrum i 15 år och tänker fortsätta så länge jag kan ta mig dit! Atmosfären är varmt välkomnande och inspirerande. Startar med en konstföreläsning av Peter som visar bilder av spännande konstnärer jag aldrig hade hittat till själv. Föreläsningen spänner över konsthistoria musik filosofi historia o poesi. … ” / Maj Lindbom, 4 apr. 2022

@ Maj Lindbom, 2022

*************

”Jag valde L-K för att följa Peter Hefner, som med sin kreativa förmåga att handleda och sin stor kunskap fortsatt att inspirera mitt måleri.
Vi är ett antal ”elever” som följts åt genom åren och det har skapat en viktig del i den kreativa processen som kan härledas till en stark gruppdynamik. Men grunden är P. Hefner som med ständigt förnyande fortsätter att motivera och inspirera.”
/ Laila Hermansson (adept sedan -04)

© Laila Hermansson, 2022

*********

”Jag trivs så bra på Lindholmens konstrum för lokalerna inbjuder till en härlig atmosfär likväl som deltagarna med sina unika personligheter. Peter förgyller närvaron med sin gedigna kunskap och outtröttliga energi i konsten alla vinklar och vrår. Min konst får chans att utvecklas mot nya höjder i denna kreativa miljö, tack”

/Cecilia Månfagre

*********

”Jag har gått dagkurser i måleri på Lindholmens Konstskola i många år, för att det är så roligt och lärorikt. Skolan är belägen i en vacker gammal byggnad, Träverkstan, som bevarats sedan varvets tid. Det tar bara fem minuters härlig tur med färja från Stenpiren till Lindholmspiren. Sedan pandemin bröt ut finns också möjlighet att gå en digital kurs på distans.

Peter Hefner har en sällsynt förmåga att inspirera och väcka entusiasm. Dagen börjar alltid med att vi får se på bilder, som kan inbegripa allt från gamla mästerverk till samtida alster. Med utgångspunkt i bilderna ger oss Peter spännande uppgifter, samtidigt som han uppmuntrar oss att arbeta utifrån egna idéer om vi föredrar det. Denna öppna och toleranta attityd uppskattar jag mycket.

Den trevliga samvaron med andra kursdeltagare bidrar starkt till trivseln, liksom att det är så rent och snyggt i lokalerna och alltid välstädat när man kommer.”

/ Lena Carlsson

© Lena Carlsson, 2022

**********

”Jag gick kurser för länge sedan på Folkuniversitetet med Peter som lärare och lärde mig mycket, därför blev jag glatt överraskad när jag upptäckte Lindholmens konstskola 2017.

Formatet ”måla en heldag i veckan” gör att man håller igång måleriet hela tiden. Jag har också trivts bra med den digitala kursen som ger en annan sorts koncentration och fördjupning. Idealiskt vore en kombination, med några tillfällen i ateljén och resten digitalt!

Peters kunnande och bredd gör att man får inblick i konstnärsskap från hela världen som vore omöjligt att hitta själv. Analyser av, och kopplingar mellan, moderna och äldre konstverk ger också perspektiv och näring åt det egna måleriet.

Det är få kurser, om ens några, som vänder sig till den som kommit en bit på den konstnärliga resan. På Lindholmens konstskola är det en ständig framåtrörelse som inte börjar om för att nybörjare har kommit till. En mycket inspirerande faktor är den höga nivån på kursdeltagarnas måleri, det är mycket intressant att följa alla andra i deras utveckling.”

/ Maud Mangold

************
” Lindholmens Konstskola startade hösten 2014. Konstnären och konstpedagogen
Peter Hefner leder undervisningen med unik och inspirerande förmåga att lära ut bildspråket.
Bildskapandet på Lindholmens Konstskola ger mig livsglädje och frön att plantera … sedan flera år tillbaka….och fortsättningsvis …
Atmosfären på skolan är full av energi och gemenskap, frågor, svar, lära nytt, utbyta erfarenheter m. a. o.  l i v !
Under pandemitiden har Måndagsakademin drivits via zoom, en bra tillfällig lösning. All övrig undervisning sker på skolan.
Lindholmens Konstskola är vackert belägen alldeles intill älven och färjeläget Lindholmspiren. Skolans lokaler ligger på 3:e våningen med mycket ljusinsläpp och högt i tak. Tack vare Peters sinne för estetik och omtanke är Lindholmens Konstskola en konstskola med s ä r e g e n  k r a f t  –
en sann O A S ! ”
/Eva A Hallström
© Eva A Hallström, 2022

 

*************

”Peter Hefners Lindholmens Konstrum har öppnat för mig möjligheter att lämna akvarell och vanliga pennor och börja måla med akrylfärger. Jag blev rekommenderad konstakademin och gärna rekommenderar den själv för alla som vill utvecklas som konstnärer och som gillar umgås i en öppen och konstnärlig atmosfär.”

/Leon Lewandowski

© Leon Lewandowski, 2022