Medlemskap i ateljéföreningen

LINDHOLMENS KONSTRUM

en allmännyttig ideell konst- ateljéförening

Träverkstaden, Bror Nilssons gata 12, vån 3, Göteborg

Välkommen med frågor/ansökan via mejl till: lindholmenskonstrum@gmail.com

Bifoga en kortfattad CV (max. ett A4-blad) samt tre bilder om egna verk.

Ansökningar hanteras på löpande styrelsemöten. Godkänd ansökan till medlemskap inleds med tre månaders provmedlemskap. Medlemskap löper sedan årsvis och harmonierar med villkoren i vårt hyreskontrakt som löper från september till september.

Syfte Medlemskap i ateljéföreningen Lindholmens Konstrum innebär att du har rätt att nyttja vår gemensamma lokal. Om inget beslutas som tillfälligtvis hindrar åtkomst till lokalen är du fri att vistas där när helst du så önskar.

Medlemsavgift är 800 kr/mån och betalas in via autogiro. Avgiften täcker lokalhyra samt uppvärmningskostnad.

Avtalstid och uppsägning Önskas medlemskapet avslutas efter de 12 obligatoriska månaderna skall detta meddelas snarast dock senast 3 månader före avtalets utgång. Medlemskap kan överlåtas på annan individ. Det ska i så fall godkännas av styrelsen alternativt på medlemsmöte. Överlåtelsen skall i första hand ske till den som står först i en eventuell kö. Det är dock fortfarande den ursprungliga avtalstecknaren som är betalningsansvarig avtalstiden ut.

Som medlem hos oss är du medlem i en ideell ateljéförening, det vill säga inte vinstdrivande. Det betyder att eventuellt överskott går tillbaka till dig som medlem genom utveckling av verksamheten. Föreningens beslutande organ är vårt årsmöte/medlemsmöte, där du som medlem har rösträtt. Utnyttja den rätten genom att vara med och påverka föreningens framtid!

Miljön är viktig för våra medlemmar. Som medlem skall du:

 • Göra miljömedvetna färgval, undvika kadmium och liknande i möjligaste mån
 • Undvika användning av lösningsmedel i alla former såväl lacknafta som mer miljövänliga/ luktfria
 • Hålla ordning på och plocka undan eget material
 • Delta i föreningens städdagar, 2 gånger/år
 • Hålla lokalen rök- och djurfri

Varmt välkommen till Lindholmens Konstrum!

P1220848

4 reaktioner på ”Medlemskap i ateljéföreningen

 1. Hej! Får man en egen ateljé eller är det en stor lokal som alla delar på? Hur mycket plats får varje medlem?

 2. En av ateljé-salarna (av det för nuvarande ca 180-190 m2 stora Lindholmens Konstrum) är konstant reserverad endast för medlemmarnas verksamheter (dygnet runt.. / året runt..) och därmed ”fungerar” den som en s.k. gemensam ”högkvarter”. Men egentligen får man jobba, vara aktiv i hela Konstrummet när det inte är några andra aktiviteter i de övriga ateljéutrymmen. Och förstås, köket/vilohörnan, duschen/tvättstället m.m. är alltid tillgänglig med. Vi har förvaringshyllor både för ”långtidsförvaring” och ställen för kortare/tillfälligare förvaring (även en del plastboxar finns det tillgängliga om det så önskas – eller så: det går ju bra att ha egna förvaringslådor(?)/boxar(?)/rullvagn(?) – Alltså ”någorlunda mobila saker… – Men helst inga ”ekskåp i barockstil”… – Det finns däremot ett mörkare hörnutrymme vid entrén som är avgränsat och fungerar som föreningens kontor/vaktmästeri med alla ”viktiga papper/nycklar” förvarade, där kassören, sekreteraren och ordföranden-vaktmäsaren kan arbeta. Detta avskilda rum tjänstgör även som modellens avskilda ”omklädnings- och vilorum” de dagar vi samarbetar med modeller.
  Nu har vi prövat detta sätt att arbeta i Konstrummet sedan januari i år… Och trots att vi befarade att vissa dagar skulle det bli ”tumult” i ateljéerna, visar sig motsatsen gälla i praktiken: 15-20 medlemmar ”sprider ut sig förvånansvärt effektivt i tid o rum och oftast kan man arbeta helt ensam eller möjligen ”råkar” någon komma förbi eller mera sällan: ”rent av hela två(!..) medlemmar dyker upp” under ett arbetspass, säg en eftermiddag/kväll(?). Så utrymmesbrist är det verkligen det minsta av av våra utmaningar i nyläget.. – för att inte säga är ett helt obefintligt problem: Alltså: man får vara i fred… (Glömde säga att vi har byggt både större o mindre tavelställ/hyllor för att att kunna härbärgera torkande målningar/verk.. etc.)… – Men enklast vore, om du kom förbi någon dag och ”inspekterade” lokalerna själv, huruvida de motsvarar dina behov/förväntningar… (Annars blir det här försöket till korrekt beskrivning ännu länge… Och vem blir glad av det!?…) – Varmt välkommen att titta förbi i så fall!
  Bästa hälsningar, Peter Hefner

 3. Tack för det utförliga svaret! Mycket uppskattat 🙂 Jag skulle gärna komma och titta någongång – när passar sig ett sådant besök? Hade annars tänkt att försöka ta mig till krokikvällarna, skulle man kunna få en guidetur då?

 4. Ja! Det var en mycket smidig idé Jennie! (För det är nämligen lite ”spittrat” här för tillfället: Till helgen måste jag åka till München och innan det borde alla kurskallelser (som är färdiga nu i alla fall..) vara postade… Dessutom: Precis en vecka sedan har vi flyttat, så vi lever fortfarande i ett flyttlådehav av rätt så matt pappkatrong…) Därför: Din tanke, att träffas vid ett krokitillfälle i början av terminen, skulle passa utmärkt även för vår eminenta ”Management” här med! Varmt välkommen då igen! Bästa hälsningar så länge, Peter H.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s