Medlemskap i ateljéföreningen

LINDHOLMENS KONSTRUM

en allmännyttig ideell konst- ateljéförening

Träverkstaden, Bror Nilssons gata 12, vån 3, Göteborg

Kontakta gärna styrelsen*, om du vill veta mera om medlemskapets villkor eller om oss:

Frågor/ansökan mailas till: lindholmenskonstrum@gmail.com Till ansökan bifogas kortfattad CV, max. ett A4-blad med rekommendation (helst av Någon föreningen känner till) samt 3 st. (varken fler eller färre) bilder om egna verk. – Materialet skickas till styrelsen som fyrsidigt pdf- eller word-dokument som är max 10MB stort. På löpande styrelsemöten används detta dokument som beslutsunderlag för omröstning om eventuell medlemskap. Obs, endast kompletta ansökan kommer till bedömning.

Godkänd ansökan till medlemskap inleds med 3 månaders provmedlemskap som kan utvärderas och ev. avslutas utan särskild uppsägning av båda parter. Om inget inträffar förvandlas provmedlemskapet automatiskt till ordinärt medlemskap och löper årsvis som harmonierar med vår hyreskontrakts villkor (en uppsägningsmöjlighet av ateljéerna varje år innan september månads utgång med 3 månaders uppsägningstid, således kan vår hyreskontrakt avslutas vid varje kalenderårets slut).

*Medlemskapsrelaterade frågor behandlas endast via mail. – Eftersom det är viktigt att hela styrelsen, som majoritetsbeslutar om medlemskap och dess villkor får ta del av den typen av frågor, information. – Alltså var snäll ring inte föreningens mobilnummer angående dessa ärenden.

KONCEPT 2013.12.02 

Syfte Medlemskap i ateljéföreningen Lindholmens Konstrum innebär att du har rätt att nyttja vår gemensamma lokal. Om inget beslutas som tillfälligtvis hindrar åtkomst till lokalen är du fri att vistas där när helst du så önskar.

Medlemsavgift Som medlem och 15 år fyllda har du rösträtt på våra årsmöten. Medlemsavgiften är 800 kr/mån och betalas in via autogiro. Avgiften täcker lokalhyra samt uppvärmningskostnad. För att säkerställa tillräckligt medlemsantal inför förnyande av hyreskontraktet, vilket löper årsvis tecknas medlemskap likaledes.

Avtalstid och uppsägning Önskas medlemskapet avslutas efter de 12 obligatoriska månaderna skall detta meddelas snarast dock senast 3 månader före avtalets utgång.

Överlåtelse av medlemskap Medlemskap kan överlåtas på annan individ om ärendet tas upp och godkännes av styrelsen alternativt på medlemsmöte. Överlåtelsen skall i första hand ske till den som står först i en eventuell kö. Det är dock fortfarande den ursprungliga avtalstecknaren som är betalningsansvarig avtalstiden ut.

Medlemsavtal Som medlem i vår förening får du ett medlemsavtal med dig hem. Detta delar vi ut för att vi vill att du skall vara medveten om att du är medlem i en ideell ateljéförening, det vill säga inte vinstdrivande. Det betyder att eventuellt överskott går tillbaka till dig som medlem genom utveckling av. Föreningens högst beslutande organ är vårt årsmöte/medlemsmöte där du som medlem genom din medlemsavgift har rösträtt. Utnyttja den rätten genom att vara med och påverka föreningens framtid!

Som medlem föreningen skall du: 

– Hålla ordning på och plocka undan eget material

– Delta i föreningens städdagar, 2 gånger/år

– Hålla lokalen rök- och djurfri

– Undvika användning av lösningsmedel i alla former såväl lacknafta som mer miljövänliga/ luktfria

– Göra miljömedvetna färgval, undvika kadmium och liknande i möjligaste mån

Varmt välkommen till Lindholmens Konstrum!

P1220848

4 reaktioner på ”Medlemskap i ateljéföreningen

  1. Hej! Får man en egen ateljé eller är det en stor lokal som alla delar på? Hur mycket plats får varje medlem?

  2. En av ateljé-salarna (av det för nuvarande ca 180-190 m2 stora Lindholmens Konstrum) är konstant reserverad endast för medlemmarnas verksamheter (dygnet runt.. / året runt..) och därmed ”fungerar” den som en s.k. gemensam ”högkvarter”. Men egentligen får man jobba, vara aktiv i hela Konstrummet när det inte är några andra aktiviteter i de övriga ateljéutrymmen. Och förstås, köket/vilohörnan, duschen/tvättstället m.m. är alltid tillgänglig med. Vi har förvaringshyllor både för ”långtidsförvaring” och ställen för kortare/tillfälligare förvaring (även en del plastboxar finns det tillgängliga om det så önskas – eller så: det går ju bra att ha egna förvaringslådor(?)/boxar(?)/rullvagn(?) – Alltså ”någorlunda mobila saker… – Men helst inga ”ekskåp i barockstil”… – Det finns däremot ett mörkare hörnutrymme vid entrén som är avgränsat och fungerar som föreningens kontor/vaktmästeri med alla ”viktiga papper/nycklar” förvarade, där kassören, sekreteraren och ordföranden-vaktmäsaren kan arbeta. Detta avskilda rum tjänstgör även som modellens avskilda ”omklädnings- och vilorum” de dagar vi samarbetar med modeller.
    Nu har vi prövat detta sätt att arbeta i Konstrummet sedan januari i år… Och trots att vi befarade att vissa dagar skulle det bli ”tumult” i ateljéerna, visar sig motsatsen gälla i praktiken: 15-20 medlemmar ”sprider ut sig förvånansvärt effektivt i tid o rum och oftast kan man arbeta helt ensam eller möjligen ”råkar” någon komma förbi eller mera sällan: ”rent av hela två(!..) medlemmar dyker upp” under ett arbetspass, säg en eftermiddag/kväll(?). Så utrymmesbrist är det verkligen det minsta av av våra utmaningar i nyläget.. – för att inte säga är ett helt obefintligt problem: Alltså: man får vara i fred… (Glömde säga att vi har byggt både större o mindre tavelställ/hyllor för att att kunna härbärgera torkande målningar/verk.. etc.)… – Men enklast vore, om du kom förbi någon dag och ”inspekterade” lokalerna själv, huruvida de motsvarar dina behov/förväntningar… (Annars blir det här försöket till korrekt beskrivning ännu länge… Och vem blir glad av det!?…) – Varmt välkommen att titta förbi i så fall!
    Bästa hälsningar, Peter Hefner

  3. Tack för det utförliga svaret! Mycket uppskattat 🙂 Jag skulle gärna komma och titta någongång – när passar sig ett sådant besök? Hade annars tänkt att försöka ta mig till krokikvällarna, skulle man kunna få en guidetur då?

  4. Ja! Det var en mycket smidig idé Jennie! (För det är nämligen lite ”spittrat” här för tillfället: Till helgen måste jag åka till München och innan det borde alla kurskallelser (som är färdiga nu i alla fall..) vara postade… Dessutom: Precis en vecka sedan har vi flyttat, så vi lever fortfarande i ett flyttlådehav av rätt så matt pappkatrong…) Därför: Din tanke, att träffas vid ett krokitillfälle i början av terminen, skulle passa utmärkt även för vår eminenta ”Management” här med! Varmt välkommen då igen! Bästa hälsningar så länge, Peter H.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s