Workshopen ”Dr. Livinstone I presume?”-s avslutning som utställning i Palmhuset och en soligt ”sittning” på Lindholmen.

DSC00760
Och slutligen, ingen mindre än själva fotografen: Sofia Zachau.. -Tack för hjälp/assistans under utställningsbygget!!
Bakom Sofia läser Fröydi Marie Bondesons pärm med intressanta intervjuer, berättelser om unga människor starka öden.
DSC00761
”The other side” av Huszár Imre igen.
DSC00798
Kótai Tamás’s skyltar ”kryptiska tecken/meddelanden i historiska lager” som man kan hitta under mångåriga tapetlager med växtornament i gamla hus som håller på renoveras..
DSC00768
Penka MInchevas (från Bulgaria) ”tomtebloss-tindrande trollspö-armar” som ljuder ”pliiing” samarbetande med det inflödande ljuset på palmens stamm.
DSC00769
Erdélyi Gábors direktimporterade strängt tillplattade blad pressade på film och monterade på ”mekano”-armaturers ändar.. – En ”avskalad” hälsning från Budapest.
DSC00774
Fröydi Laszlos mycket vackra/smärtsamma, metalliskt-silvrigt kontrollerade rytmiska variationer ger mig en förnimmelse av distanserad skönhet – ackord av alla sorters begränsningar/tillkortakommanden.
DSC00776
Lars Åslings avbarrade ”lingonskog”… – De där små fötterna…: Vart är de på väg?
DSC00778
”Barr” som metafor i Huszar Imres finstilta ”tidsflöde” i verket ”Evigt” Han skriver: “It’s everlasting” – Like fir needle hidden in the carpet fabric after the Christmas Holidays.”
DSC00783
Komplement(..?) i vänstra flygeln av Imre Mariann till sitt eget arbete ”Tårande palm” i broderad betong i mittrumet? Det här verket heter nämligen ”Handduk” och stickat av fiskelina och invävda och handgjutna glaspärlor (- tårar!?..)
DSC00784
Marianns Döttrar Mara och Janka tillsammans med Andrea (som arbetar på i Szeged stads Dockteater och är Huszár Imres Livskamrat) har gästspelat här så poetiskt kvittrande med knappar och sytråd..
DSC00789
Per Ageliis gömställe.. – i sällskap av en typisk elefantoid mammutskygga??..
DSC00792
”Darwin-Dostojevskij” – Dostojevkijs dubbelgångare från ungdomen när han var närmast en ”utopist socialist” lång innan ”Siberien-resan” och den mogna Dostojevskij, mystikern som blev väldigt skeptisk mot ”västerländsk rationalism” (en obehaglig föraning(??!..) av ”ingerörena Stalin/Hitler” som skulle komma…) – Värt kanske att reflektera här över Dostojevskijs kommentar inför Kristallpalatset i London som byggdes för Världutställningen 1851: ”Ni tror på ett kristallpalats, evigt oförstörbart, ett byggnadsverk som det kommer att bli omöjligt att räcka ut tungan eller knytväven åt, ens i smyg. Och kanske är det just detta som skrämmer mig i en sådan byggnad – att den är av kristall, evigt oförstörbar, och att man inte kommer kunna räcka ut tungan åt den ens i smyg!”
DSC00794
Jag (Peter Hefner) med min teckning ”Dubbelgångaren, Darwin-Dostojevskij” hängande ovanför mig i basängrummet.
DSC00797
Handen som solfångare!… Morgondagens energikälla!!? – Samtalar med Huszár Imre. (Imre Huszár.. – vänt till ”svensk ordning”, alltså: ”förnamn/efternam”.. (- I ungerskan är det nämligen tvärtom..)
DSC00801
Imre Marianns (Mariann Imre på ”svenska”) ena platsspecifika arbete till den s. k. ”tårande palmen”, brodering i betong (detta arbete blir en fortsättning av en av Marianns mångåriga serier som heter: ”Fixering av förgänglighet”
DSC00804
Naven i det pågående vernissaget.
DSC00805
Min (Peter Hefner) bild, hängande i ”basängflygeln” i Palmhuset, igenom entrédörrens regnfosill-mönster på fönsterrutan.
DSC00821
Hos oss, efter vernissaget av ”Dr. Livingstone I presume?”-workshopen på Palmhuset

2 reaktioner på ”Workshopen ”Dr. Livinstone I presume?”-s avslutning som utställning i Palmhuset och en soligt ”sittning” på Lindholmen.

 1. Tack Peter för härligt poetiska bilder och texter som speglar stämningen den 7 juli.
  Konst som är unik, viktig och fascinerande gömmer sig i Palmhuset fram till den 19 augusti. Workshopmodellen – en toppenidé – och på den platsen!
  Vi möts i djungeln….
  Hälsar Eva Hallström

 2. Tack för dina ord Eva!

  Ja, ”streetart”/små medel… – Men en hel gräsmatta ovanpå gräsrots-nivån… Som den här spontana(?) situationen här av Tuxedomoon, en av mina favoritband genom min tidsresa:

  /Peter i spegelen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s