Trevligt återseende av inspirerande verk på Göteborgs konsthall …

… som vi har också tittat på på våra dagkurser i bildkonst för något/några år sedan(?). Dessutom är det extratrevligt att om än indirekt…, men få en bekräftelse på att det vi ”vaskar fram” för vår undervisning är ”aktuell och levande konstnärliga dialog på konstscenen i omvärlden”… och visas t. o. m. i vår fina Konsthall som just aktuellt samtal i nutid.

http://www.konsthallen.goteborg.se/prod/kultur/konsthallen/dalis2.nsf/535e371e7fd657aec1256a5c0045675f/1b66d04f45184ceac125709200429c85!OpenDocument

(Jag syftar här främst på två jättefina verk: av  Francis Alÿs och Janine Antoni. Och i samband med det kan jag inte låta bli att tänka särskilt på vår Kära och inspirerande Margareta C. N. som uppskattade t. ex. F. Alÿs verk, ”Set Theory”, videodokumentationen där konstnären lät tre(?) olika skyltmakare/proffsiga dekormålare förstora hans lilla collageskiss till ”reklamformat på plåt(?)” i Mexiko City:    http://www.francisalys.com/public/theory.html   och även den där performancen som visas nu på Konsthallen, där F. Alÿs ”bättrar på” och målar om trafikmarkeringen mitt på bilvägen. (Kommer ni ihåg situationen?!!…) – Kul ”att få” sådana diskreta bekräftelser att det vi hittar här på nätet på nätterna är ”aktuell poesi” – ibland i alla fall… (För visst har det blivit ”platt fall” ibland och bedrövliga presentationer som ”vidbrända pannkakor”… – Men intentionen/lusten att ”samtala med samtiden” (- typ:  ”Goddag Samtid!”) och visa er intressanta ”inlägg” som pågår i den konstnärliga speglingen av ”att vara här just nu”, fortfarande finnes hos mig… – Och det tackar jag er(!!!) för Kära Ni Alla som inspirerar mig i min dagliga  konstpedagogiska gärning genom åren!

IMG_2478
Apropå ”delande linje”: https://www.youtube.com/watch?v=aA2-vJS6tvc Stort tack för denna inspirerande musikinspelning som till min överraskning gjordes alldeles utanför Träverkstaden, Lindholmens Konstrum rätt så nyligen! – Extra roligt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s