Sondering av alternativa framtidsvisioner för Lindholmens Konstrum

Som ordförande för L.K. är min plikt att reflektera över den uppkomna situationen vad det gäller själva föreningens fortsatta ekonomi och försöka ringa in möjliga utvägar ur den annalkande krisen (som innebär bl. a. höga lokalkostnader kontra otillräckliga intäkter), därför behöver jag era kloka (både ”pro- & kontra-”) konkreta signaler för att kunna fatta någorlunda träffsäkra (tyvärr i viss mån fatala) beslut inför föreningens framtid.

1. Måndagsakademin blir digital under HT: All kommunikation kommer att utspela sig digitalt. Men i stort sätt följer vår ”tradition” vad det gäller ”dramaturgi”: Konstnärspresentation på morgonen och individuella kommentarer samma eftermiddag/kväll efter dagens måleriarbete… lite förenklat… Under kursens 14 veckor kan det bli tillfälligt möjligt för distans-deltagare att komma till våra ateljéer och  måla självständigt en vanlig måleri-heldag: kl 9 30 – 16 15 i veckan ( – obs: ”konstpedagogik”-delen däremot pågår endast digitalt och inom angivna tidsramar på måndagarna vad det gäller Måndagsakademin )

2. Onsdagsakademins planering ser ut som det har gjort de senaste 14 terminerna hos oss.
3. Likaså är det för ”Fria måleri”-kvällskursen på tisdagskvällar.
4.Stödmedlemskap:

För att kunna behålla så mycket av våra lokaler och så länge som möjligt inviterar vi Alla av er som önskar engagerade er, till kultursponsring?, frivillig, sporadisk donation (både ”stora” och ”små” stöd är uppriktigt välkomna!) med Namn eller ev. Anonym. – Bank giro: 507-0115.
5. Som alternativ presenterar vi idén om regelrätt Stödmedlemskap,för, á 250:- / månad.
– Återigen samma bank giro: 507-0115.
Det här är tänkt för er som  eg. har tillgång till egna ateljéer och eg. inte har behov att måla här hos oss på fritiden men gärna vill se att vår snurriga Don-Quijote-fäktande-mot-väderkvarnen” i kulturens tecken får fortgå en tid till i Göteborg även efter en s.k. ”postkoronial epok”.
Ni får väldigt gärna hjälpa till att sprida info till era Vänner o Bekanta om detta!
/Peter Hefner
P.s.
En kort meditation? (- Obs! Garanterat jättetråkigt!)  – Om trots allt..?.. – Då så… : https://www.youtube.com/watch?v=vPBk8yzfVgo  (tryck gärna på ”helskärm-knappen längst ner till höger i menu-remsan under filmrutan!
– Och så en jättefin ”vanitas-video” som kompensations-efterrätt: https://www.youtube.com/watch?v=yPetcrT2Wtg

2 reaktioner på ”Sondering av alternativa framtidsvisioner för Lindholmens Konstrum

 1. Hej Peter!

  Jag vill absolut fortsätta på onsdagarna. Och fortsätta vara medlem också. Ska jag lägga på 250 kr i månaden eller gäller det bara elever som inte är medlemmar? Hoppas innerligt att Lindholmen får fortsätta finnas! Kram Karin

 2. Hej Karin!
  Ursäkta för ”sengångar”-reaktionen Karin!
  Vad glad jag / vi, alltså hela vår lilla Förening, blir för dina positivt hoppfulla ord här!
  Svar på din fråga:
  Den där extra-möjligheten om ”stödmedlemskap” var väl mest tänkt att erbjudas för den engagerade Konst- Kulturintresserade Allmänheten i Göteborg som i dagsläget är inte Medlemmar i vår ideella konstförening, Lindholmens Konstrum.
  Än en gång en djup bugning av glädje över din generösa omtanke Karin!
  Kram, Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s