De första penseldragen är utförda nu i den nya ateljén.

DSC01168
Än så länge oanvända MDF-skivor och torkställ i väntan på uppdrag.
DSC01181
En plåthurts släpades ner från min ateljé, för akvarell och ömtåliga teckningar.
DSC01186
Efter lite experimenterande och prövande, har vi hittat en bra projektor som ska visa oss glimtar av omvärlden.
DSC01188
Börjar vi samla oss inför första dagen. (- Jag var mest förvirrad… Efter alla dessa praktiska dagar innan skolstart: Tänkte jag här mest på prima träskruvar alt. epoxylim…) – Men var glad att få återse er!!
DSC01193
Första inledande, om inte så där jätteterapiska, men ändå i viss mån förlösande(?) penseldragen tillsammans. – Resultatet då?… – Ja, vi får säga så här (som brukligt?): Att själva resandet är ju resan och resten är väl således ingen resa alls. Allt är ju ändå kanske bara ”biprodukter” av Ren och Stor Kärlek…?!… – Så vad ska man orda om här då…
DSC01198
”Sightseeing” på Lindholmspiren alt. ”Ute på grönbete” (grönskan är otvetydigt fullt skönjbar!!! – faktiskt – även om det finns möjligen elaka tungor som skulle med glädje försöka påstå någonting annat.
DSC01201
Ester kom på visit!!! Och inspekterade ateljén med häpnadsväckande stark närvaro: Alla riktningar andades in och ut till en erfarenhet, lugnt och metodiskt via blicken och även med hjälp av de små-små fingrarnas och armarnas finmotorist-koreografiska känselspö-positioner. Oh det kändes verkligen Högtidligt: Tack Ester för denna fina stund!
DSC01202
Pigmentet färgat in.. (- Ja, allt möjligt… – Egentligen det mesta!?..)
DSC01204
Koncentration i handen. Rytmen i blodet? Eller musiken i fingerspetsarna? – Undrar hur en riktig dirigent ser på saken?! – Musik i huvudet? – Där inne finns ju mestadels bara protein inbäddad i vätska och mörker… – Fingerspetsarna verkar uppträda mera lekfullt sinnliga, i alla fall i en vardaglig, mänsklig situation.
DSC01205
Tre riktningar och en cirkel: RUM
DSC01227
Olika sorters närvaro. Klart det är lätt för Gunnel: Hon har redan lyckats omvandla stoft till något som Hermes Trismegistos skulle kanske nicka inför: ”Ja, det är det som menas med uttrycket ”guld” i alkemin!”
DSC01206
Här är det tystnad som råder: ”TAGNING!”… Som på de närmast följande bilderna här.. – Den tystnaden är alltid magisk: – Ska ej avbrytas i onödan!

  dsc01214.jpgDSC01207  DSC01216

DSC01220

DSC01224

DSC01226
Jag skulle tro att till och med Torsten Andersson skulle ha blivit lite lätt darrhänt inför en en sådan precis rumsmarkör.

DSC01225

DSC01230
Bildbevis om fortsatt fysikalitet. – Gammal stjärnstoft har blandats till nya nyanser.
DSC01231
Utan generös tillit hade det varit svårt…!
– För, den där gröna sparbössan på bilden innehåller mest mynt från den s.k. pre-euro-epoken: Tjeckoslovakisk koruna, DDR mark, D-mark, holländsk gulden, fransk franc, ungersk forint. Dessutom rikliga mängder av 5, 10, 25 och 50 öringar o.s.v. … – Ja, lätt i värde är innehållet där, (eller rättare sagt: totalt värdelöst), men burken är trots allt tung som bara den! – Knappt går att lyfta… – Metafor för ”åldrande”..?!..) Därför är det inte fullständigt heltokigt med Vänner i världen! Jag är tacksam för all omtanke och support som jag fick och får av er! – Det är det som möjliggör vår skolas existens.
DSC01232
Inför nästa vecka har jag städat bort en massa onödiga prylar idag: Mindre ”mys-pys” men desto större arbetsutrymme: Det är bara att börja väva med armarna, utan att behöva känna sig som ett visst knubbigt afrikanskt djur (.. elefanten..) i porslinbutiken. Apropå det: Vet ni hur fyra elefanter fick plats, i, den idag legendariska östtyska bilmärket Trabant? Jo: Två elefanter fick bänka sig i det tvåsitsiga framsätet och två i den tvåsitsiga baksätet… – Lätt som en plätt, eller hur! (- Hm…: – Putslustigt?! – Just precis!)
DSC01233
Ser ni här? – Ateljén blev nästan ödslig idag av all ”rensningsiver”! (- Men bara ”nästan”: Eftermiddagsljus är på besök..!…)

2 reaktioner på ”De första penseldragen är utförda nu i den nya ateljén.

  1. Det är att gratulera! Byggare bob kommer jag ihåg lite grann ,och påminner mej om Mulle Meck,
    som öppnade portarna från vägs ende. Hej och kram från Maria B.,

  2. Oh, Maria är det Du!? – Vilken jättetrevlig överraskning! (För det är ju utan tvekan: ”Long time no see!” frasen som ligger närmast här..) – O tack för erinran om Mulle Mecks fina handling! Hoppas du har tid att besöka oss någon gång när du ändå är på Lerverk t.ex.?..! Kram, Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s