INBJUDAN = (UTMANING)…

…sänds av föreningen Lindholmens Konstrum  till Alla Göteborgare – jaa..,   i alla fall till Alla er som är nyfikna på spontana nedslag i stadens kulturliv! – Och visst tänker vi särskilt på er som genom åren har på ett eller annat sätt stött/trott/inspirerat vår lilla förenings tillblivelse och diskreta men fortsatta överlevnad!

Tid o plats:

Under helgen på vecka 42,  lördagen den 21 oktober kl. 12 00 – 17 00 (med ev. forts. mingel efteråt i huset) och söndagen den 22 oktober kl 11 00 – 16 00 i hamnmagasinet ”PARK 113” (byggnaden för den kommande Konsthallens) i Frihamnen/Jubileumsparken. (- vid busshållplatsen ”Frihamnen”)

Kort ”Bakgrund” :

Norra Älvstranden är på många sätt är en av de mera dynamiskt växande ”kulturplatserna” i Centrala Göteborg: Här tänker jag på det häpnadsväckande promenadstråket (-snarare: cykelturen..) mellan den enormt inspirerande Järnhallen på Ringön, Jubileumsparkens befriande Rymd och frihet med bastun som ”själens flygtorn”, vidare vid Lundby Strand där Lindholmens Konstrum ateljérum ger hem till kurser i teckning-måleri / utställningar och Medlemmarnas eget konstnärliga arbete,  och sedan kan vi låta denna tänkta promenad ”mynna ut” längst Älvstranden i väster och se spännande konstutställningar i Gallery RiverCity-s eleganta lokaler alldeles intill Bockkranen i Eriksberg, för att till sist pusta ut i ett av Göteborgs äldsta! kaféer vid den underskönt idylliska Färjenäs (- havsbris från en svunnen tid..) och ta en titt bl.a. på konstnärsateljéerna, ev. utställningar, kursutbudet av konstnärliga workshops i omgivningarna där.

Till saken:

Vår förening vill gärna fortsätta vara med utvecklingen på Norra Älvstranden bl. a. genom att uppmärksamma med ett spontant konstprojekt ”ÖGON-BRO” det faktum att det nu är beslutat av Göteborgs Stad att Konsthallen flyttas från Götaplatsen till Frihamnen, närmare sagt:  in i det monumentala hamnmagasinet, ”PARK 113”, en gul tegelbyggnad vid Jubileumsparken (precis mitt i mot den ovannämnda o ståtliga utsiktsplatsen, ”PlåtNicklas”-Bastun).

Konstprojektet ”ÖGON-BRO” :

Vikt lägges vid att alla spontana besökare ska kunna medverka att gestalta  installationen som vi arrangörer ämnar bara skissa upp som en ”inramning”, som ett mentalt o fysiskt tilltaget utrymme / möjlighet för att ge fria möjligheter till ”eget liv”, till besökarnas egna kreativa idéer och integritet i den skapande stunden under helgen på veckan 42,  lördagen den 21 oktober kl. 12 00 – 17 00 (med ev. mingel efteråt) och söndagen den 22 oktober kl 11 00 – 16 00.

Instruktioner till projektet:

Först några ord till er deltagare/besökare som vill endast komma förbi på de angivna öppettiderna men inte ämnar vara med själva planeringen / grundutformningen veckorna innan (vi frivilliga arrangörer (bestående föreningen L.K.-s medlemmar och alla ni som vill vara med! får information senare!)

Men som sagt: Ni som endast vill titta förbi och ev bara teckna eller måla direkt på platsen säger vi bara så mycket nu:

Ta med er återvunnen / hittad material (i ”tager-vad-man-haver”-principens anda…) som underlag att kunna teckna eventuellt måla, limma, brodera, hamra, skrapa i / på, det kan handla om gammal T-skirt, bortglömt skinnjacka längst in i garderoben, bubbelplast, lakan, frotté-handduk, gipsskiva rostig plåt, spån- träskiva, presenning m.m. (varför inte sånt som du ev hittar på plats i frihamnens omgivning?!) – Men!! – OBS! – två begränsingar! Alla dessa underlag ska vara skurna, sågade av er själva till exakt 50cm X 50cm stora kvadratiska ytor och max 5 st. sådana underlag får tas med per person. Målar- tecknarmaterialet kan likaså vara ”återvunnen” / hittad: T.ex. en bit röd tegelsten som ”rödkrita” som någon råkar hitta i närheten av huset, förkolade rester av grilleldstad, småbitar av gipsskivor som ”vitkrita” på ev mörk eller helsvart underlag, rödpaprikapulver, kanel, gurkmeja, basilikagrönt, rödbetesaft, spagetti-linjer ja, osv… – blandad med emulsion av t.ex ett vispad råägg? som du tar med dig i en glasburk med lock på… – Ja: det är bara fantasin som sätter gränser vad som lämnar spår i visuellt avseende i vårt NOLL-BUDGET!!! projekt! – Därmed har vi tyvärr inte möjlighet ersätta någon som helst utlägg!!! – Viktigt att notera detta! Men däremot kostar ingeting heller att komma att vara med hela helgen! Och när ni kommer till gamla bananmagasinet PARK 113, får ni vidare hjälp/instruktioner på plats av arrangörerna, alltså behöver ni inte grubbla eller förbereda er ett smack om ni inte så önskar: Det kommer att funka utmärkt i alla fall!

Ni däremot kära Nuvarande o Föredetta Föreningsmedlemmar och likaså: Kära Nuvarande och Föredetta Kursedeltagare, Eminenta Krokitecknare eller även du  ”Eminenta Du” där ute någonstans som är ”bara” en s.k. Genuin Entusiast och aldrig har tangerat oss förr och är bara intresserad av konst som samtalsform är också varmt välkommen till ett första planeringsmöte på Lindholmens Konstrum söndagen den 8 oktober kl 14 00 (mötet kommer att ackompanjeras med lite linssoppa (”typ”…) med lite kaffe á la mellanrost – menun kan komma modifieras något..)

Nämligen: Vi har en idé!…  (- det ekar ”Sickan”…?!..) om att skapa en gemensam mural-bild i temat ”Ögonbro” en ”mental bro” (precis vid sidan av den nya fysiska bron som byggs just nu alldeles bredvid Frihamnen) bestående av ”en nyfiken blick”* (*läs: ”ta ett foto” från ”fastlandet”) ett vy sedd från Göteborg/Lilla Bommen över Bananpiren/Frihamnen (i riktning mot den kommande Konsthallen), som vi förstorar tillsammans på en väggyta i PARK 113-s interiör (där kommer de där 50cmX50cm lapparna bokstavligen ”in i bilden”… och lite annat som utställningsgruppen kommer förbereda och bygga upp i förväg…

Men mer om allt detta får vi diskutera på det ultimata planeringsmötet söndagen 8 oktober kl 14 00 på Lindholmens konstrum med ingång Bror Nilssonsgata 12 3.e vån. i byggnaden Träverkstaden på Lundbystrand. Se gärna info om oss på vår sida här: https://lindholmenskonstskola.com/kontakt/ – Vi ber er att maila helst! – och snälla ring/sms-a endast! i yttersta nödfall! – Tack för förståelse!

Och varmt välkomna som sagt!

Bästa hälsningar, Lindholmens Konstrum

Ps.

”Trumma gärna vidare denna inbjudan till alla som ni tror skulle vara intresserade av att höra om denna inbjudan! – Tack!

Pps.

(”Felstavad?” – Ja! – ”Välmenad?” – Ännu mera – ”Ja!!”

https://www.youtube.com/watch?v=6CNB5OLUPM0
https://www.youtube.com/watch?v=Es21B30bD6c
https://www.youtube.com/watch?v=t0eHY0cECcQ

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s